Vertical Vall de Ribes Xtrem Series

Vertical XS

8 d’abril de 2018

La Vertical XS ressegueix el recorregut de la que, segurament, es la ruta d’ascens més clàssica a un cim del Pre-Pirineu Oriental. El Taga, amb els seus 2040m, ens rebrà amb els braços oberts després de 4,6 km i 1080+.

El circuit és exigent i corrible, amb 3 sectors ben diferenciats entre ells:

.- Inici: Les primeres rampes ja ens marcaran la duresa del circuit. Aproximadament, en els 2 km inicials salvarem 450+. Tot ell el farem dintre del bosc, amb petits trams de prat intercalats.

– Mig: L’únic tram que ens donarà un petit respir. No deixarem de pujar en cap moment, però la pendent suavitza fins els Plans de Conivella, on trobarem l’avituallament. Un tram on deixarem el bosc enrere per, si aixequem la vista, veure per primera vegada el cim.

– Final: Totalment per prat alpí, tornen les fortes rampes amb algun tram proper al 35%. Començarem a notar l’alçada i probablement el vent. Els darrer quilòmetre és gairebé amb tota seguretat el més dur, on solament tenim un petit descans de pocs metres on suavitza la pendent. Després d’una curta i senzilla grimpadeta arribarem a la carena cimera.

IMPORTANT: L’arribada de la Vertical XS no és a la creu del Taga. La raó és senzilla, el darrer tram carener és planer, i fem acabar el tram cronometrat a la cota 2030m, on acaba la pendent. El tram fins la creu és neutralitzat i voluntari.

La baixada NO és competitiva, i es corredors fora de cursa estan obligats a cedir i facilitar el pas dels que encara estan competint.

Recorregut

Test ulleres Slastik durant la cursa. Reserva a info@espaitrail.com.

ORGANITZACIÓ:

L’organització corre a càrrec d’Espai Trail, amb la col·laboració de l’Ajuntament de Ribes de Freser

 

PREUS:

Fins el 6 d’abril a les 21h.

VERTICALXS

FEDERATS  16€

NO FEDERATS  18€

PRESENCIALS – 20€

 

RECORREGUT:

El circuit tindrà una distància i desnivell d’aproximadament 4’6km i 1080+

Tot el circuit estarà degudament senyalitzat amb cintes de marcatge i controlat en els punts conflictius per membres de l’organització.

La baixada serà neutralitzada i lliure, comptabilitzant sols el temps de pujada.

Els corredors que retornin trotant fins el punt de sortida seguint el traçat de la cursa han de respectar i cedir el pas en tot moment als corredors que estan en competició.

L’organització es reserva el dret de fer-hi algunes variacions d’última hora sense variar massa ni desnivells ni distància, sigui per temes de seguretat, climatologia, ecologia o altres. Els tracks penjats en aquesta web son orientatius. Aquestes possible variacions seran indicades, en el seu cas, a la xerrada prèvia i marcades en cursa.

DRETS D’IMATGE

La inscripció i acceptació del reglament implica la cessió dels drets d’imatge a Espai Trail S.L. de qualsevol fotografia, vídeo o element gràfic per la seva posterior utilització pública o privada.

 

SORTIDA:

La sortida del primer corredor serà a les 10:00h des del Passeig de la Margarideta, al cotat de la Plaça de la Caterineta.

La diferència entre cada corredor a la sortida serà de 30”

Cada corredor sortirà a l’hora assignada en el full previ indicat al taulell de recollida de dorsals.

Aquest mateix ordre de sortida el podreu trovar a la web i us serà enviat per mail el dia abans.

AVITUALLAMENTS:

1 avituallament als Plans de Conivella, aproximadament el km 2’9

Aquest avituallament es podrà fer servir també a la baixada neutralitzada, sempre donant prioritat als corredors que segueixin en cursa.

1 avituallament a la sortida

1 avituallament / dinar durant l’entrega de premis a la Plaça de la Caterineta.

Els avituallaments estaran composats de:

Aigua, isotònic, beguda de cola, cervesa, taronges, plàtans, gominoles, fruits secs i altres.

La composició dels avituallaments pot variar segons la seva situació.

RESPONSABILITATS:

Els participants competeixen sota la seva pròpia responsabilitat. Sobre ells recau la decisió final de prendre la sortida, realitzar la cursa en la seva totalitat o una part.

Cada participant en el moment de fer la inscripció accepta les condicions d’aquest reglament. L’acceptació d’aquest reglament passa per donar la conformitat que disposen d’unes condicions físiques, d’edat, psicològiques i de salut per poder practicar l’activitat objecte d’aquest reglament.

L’organització declina tota responsabilitat pel que fa a accidents o altres perjudicis que la participació en la cursa pugui ocasionar als inscrits. Serà per tant decisió i responsabilitat del participant la contractació de la assegurança pertinent.

L’organització resoldrà qualsevol qüestió no prevista en aquest reglament.

Els menors de 18 anys, precisen una autorització dels seus pares o tutors. Aquests hauran de signar en el moment de la recollida del dorsal un full de responsabilitat del menor.

PREMIS:

3 primers absolut M/F

1 per categoria M/F

CATEGORIES:

– Junior (14 a 18 anys fets) masculí i femení.

– Sub23 (19 a 23 anys fets) masculí i femení.

– Senior (24 a 39 anys fets) masculí i femení.

– Veterà (40 a 49 anys fets) masculí i femení.

– Master (50 anys amunt) masculí i femení.

NO ES PERMET CÓRRER AMB GOS, ja que es passa prop de cases particulars i terres de pastura.

INSCRIPCIONS:

www.9hsports.cat

OBSEQUIS:

Tots els corredors arribats a meta havent passat els controls pel recorregut senyalitzat, rebran un bon esmorzar a l’avituallament final situat a la línia d’arribada.

El pagament de l’ inscripció dona dret a tots els serveis que pugui oferir la cursa i la bossa del corredor amb diferents obsequis.

La bossa del corredor serà entregada en el moment de la recollida del pitral.

TALLS HORARIS I TEMPS LÍMIT

El temps màxim per realitzar el recorregut és de 2h. El corredor que superi aquest temps no sortirà a les classificacions ni optarà a premis.

La cursa tindrà un tall horari al mateix punt de l’avituallament d’1h des de la sortida del corredor.

SANCIONS O DESQUALIFICACIONS:

Llençar deixalles, fora dels llocs designats després de cada avituallament o en qualsevol punt del recorregut, serà motiu de desqualificació .

Desatendre un corredor lesionat o amb problemes serà motiu de desqualificació .

En absència del “director de cursa” durant el recorregut , els controls de pas i avituallaments tenen la potestat per sancionar i/o desqualificar el corredor infractor .

Desatendre les ordres de qualsevol persona de l’organització serà motiu de desqualificació .

Les condicions meteorològiques no suposaran en cap cas la suspensió de la prova, considerem que poden ser un al·licient i un repte més a superar. Tot i això l’organització pot modificar el recorregut. En cas de ser necessari, aquest recorregut estarà senyalitzat correctament i amb els punts de control i avituallament indicats .

Rebre ajuda o avituallament externa fora dels punts indicats per l’organització suposa la penalització amb +1h o la desqualificació .

DIUMENGE 8 D'ABRIL - PLAÇA DE LA CATERINETA

De 09:00 a 9:45 LLIURAMENT DE PITRALLS I ULLERES TEST SLASTIK (PLAÇA CATERINETA)

10:00  SORTIDA 1 CORREDOR

10:50  HORA PREVISTA ARRIBADA PRIMER CORREDOR AL CIM

10:45 SORTIDA PREVISTA ÚLTIM CORREDOR

11:30  HORA PREVISTA ARRIBADA DARRER CORREDOR AL CIM

13:00  PICA-PICA PER A TOTS ELS PARTICIPANTS

13:30  LLIURAMENT DE PREMIS

14:00  FI VERTICAL XS 2017

 

ACTES PARAL·LELS  DURANT TOT EL MATÍ

GUARDA-ROBA (PLAÇA CATERINETA)

DUTXES I WC (PAVELLÓ MUNICIPAL)

Fins el 6 d’abril   INSCRIPCIONS ON-LINE

FEDERATS        16€

NO FEDERATS  18 €

Presencials el dia de la cursa fins les 9:30h –> 20€

La inscripció dona dret a a participar a l’esdeveniment i utilitzar tots els serveis.

Tots els participants estan coberts per una assegurança d’accidents, un preventiu mèdic i una RC en cas d’accidents amb tercers implicats.